dinsdag 18 september 2018

Pretty Boy


Via Twitter las ik een recensie van Kim over de thriller Pretty Boy, geschreven door Ingrid Oonincx. Een boek dat ik normaal gesproken misschien niet zo snel gekozen zou hebben, maar de recensie pakte me. Het bleek een goede keuze te zijn. Het boek leest als een (snel)trein, als je eenmaal begonnen bent kun je het bijna niet meer wegleggen. De vaart blijft erin tot aan de laatste, verrassende, pagina.

Pretty Boy vertelt het verhaal van Jack en Hannah. Zij wonen met hun drie kinderen op een verlaten boerderij, aan het einde van een stil weggetje in de plaats Doodeind, op de grens van Noord-Brabant en België. Jack is ooit vanuit Canada naar Nederland gekomen, maar over zijn verleden heeft hij nooit veel losgelaten.
Het verhaal van Jack en Hannah wordt afgewisseld met hoofdstukken over Billy Jones, zijn moeder en broertje Bird. Dat verhaal speelde 13 jaar eerder in het plaatsje Truth of Consequences in de Amerikaanse staat New Mexico.
Twee heftige verhalen, het verband ertussen wordt in de loop van het boek steeds duidelijker.

Max, de zoon van Jack en Hannah, is autistisch. Net als zijn evenoude vriendje Tommie, die vlakbij woont. Als Tommie na een barbecue party van beide gezinnen spoorloos verdwijnt, raakt iedereen in paniek en vliegen verwijten over en weer. Vooral het gedrag van Jack valt op: hij vlucht in de drank en de afzondering. De gebeurtenissen volgen elkaar daarna snel op en nemen dramatische vormen aan. De beide verhaallijnen komen samen en dat geeft nóg meer dynamiek aan het verhaal. Het blijft spannend tot het einde. Het loopt gelukkig betrekkelijk goed af. Je denkt dat het klaar is. En dan geeft de schrijfster nog één keer een draai aan het verhaal, waardoor je nog een poosje sprakeloos met het boek in je handen blijft zitten ….Ingrid Oonincx heeft met Pretty Boy mij ongelooflijk weten te boeien. Ik noemde al de vaart, de spanning, een echte page-turner. Dit is zeker niet het laatste boek wat ik van haar lees.

Pretty Boy is in 2018 verschenen bij De Crime Company, ISBN 978 946109 327 1. Het boek telt 253 pagina’s. Ik las het als e-book via de Bibliotheek.

Lees hier de eerder genoemde recensie van Kim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten